Bejegyzések a(z) ‘szavazás’ címkével

Tavasszal szavazz fasszal

2010 április 10

Tegnap bukkantunk rá erre a gyönyörű jelenségre. Lehet fasszal is szavazni! Lásd a mellékelt ábrát az érvényességről:

Tavasszal szavazz fasszal

Tavasszal szavazz fasszal

Igen. Ez bizony egy érvényes szavazat. Mármint a bal oldalon lévő. Ugyanis a választási törvény egész pontosan így szól:

„A jelöltre szavazni a jelölt neve alatti, feletti vagy melletti körbe tollal írt két, egymást metsző vonallal lehet” – ez áll a választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény [1] 69. paragrafusában. Nem túl bőbeszédű leírás, van benne játéktér és szó szerint értelmezve bizony belefér a bal oldali faszos szavazat ebben az értelmezésbe.

Sőt, állítólag a külföldi követségeken már leadott szavazatoknál volt is olyan ki így szavazott. Konkrétan Ausztráliáról van szó, ott az egyik becsületes választópolgár nem szarozott és szépen odarajzolt egy faszt az összes rublikába. Így is lehet. S bár már hivatalosan kampánycsend van, én mégis azt mondom: Tavasszal szavazz fasszal!

Mint kémeink jelentették, a mozgalomnak hivatalos oldala, blogja van, ahhol rendszeres információk érhetőek el a témában. Szórjátok az igét, és szavazzatok Ti is fasszal! Ha további infó érdekel a témában akkor íme az oldal: Tavasszal szavazz fasszal

Szégyen blog - a szégyenteljes